Historie.
Lees hier alles over de historie van TTV Schieringen / Westenkwartier.


2015 voorjaar :

Nieuws 27-06-2015

Het seizoen zit er weer op. Afgelopen maandag ( 22 juni ) was de laatste speelavond van TTV Westenkwartier. A.s. maandag beginnen de werkzaamheden aan een nieuwe vloer in onze speelzaal.

 

Het bestuur wenst iedereen een fijne vakantie en tot ziens in het nieuwe seizoen.

Naar alle verwachtingen starten wij weer op maandag 17 augustus, het bestuur zal iedereen van de juiste datum op de hoogte stellen. Natuurlijk zijn nieuwe leden ook van harte welkom om na de zomerstop bij ons een balletje te komen slaan !
_____________________________________________________________________________________________

Nieuws 27-04-2015

Competitie update 2.

De voorjaarscompetitie zit er weer op, tijd voor een nieuwe update.

Team 1 begon dit voorjaar wegens familie omstandigheden met 2 nederlagen maar herstelde zich vervolgens knap in de 2e helft van de competitie. Jan, Tjitse en Fedde wisten knappe overwinningen te halen op odi 3 thuis ( 7-3 ) Bergum 2 thuis ( 6-4 ) en Griffioen 2 thuis ( 6-4 ). Door deze sterke eindsprint wist team 1 zelfs een mooie 2e plaats te halen in de eindstand. Door dit resultaat mogen de heren in het najaar opnieuw 3e klas spelen.

Team 2 speelde voor het eerst sinds jaren weer 4e klas en na een korte aanpassings periode kwam ook dit team op stoom. Jan jr, Henk, Frans en Christiaan hadden als doel handhaving en dit werd ruim gehaald. Met een knap 5-5 gelijkspel tegen de nr 2 Effect 78 1, en sterke overwinningen tegen Yos 4 uit ( 4-6 ) en de naaste concurent Delta Impuls 4 uit en thuis ( beide 6-4 in het voordeel van team 2 ) werd een keurige 4e plaats in de eindstand gehaald. Team 2 eindigde maar liefst 9 punten voor Delta Impuls 4 en slechts 6 punten achter de nr 3 : Yos 4. Team 2 mag het in het najaar opnieuw proberen in de 4e klas.

Competitie
_____________________________________________________________________________________________

Nieuws 18-03-2015

Competitie update 1.

De eerste helft van de voorjaars competitie zit er weer op, tijd voor de eerste update.

Team 1 komt dit voorjaar opnieuw uit in de 3e klas. Jan, Tjitse en Fedde begonnen de competitie met 2 nederlagen uit tegen Odi 3 ( 7-3 ) en uit tegen Bergum 2 ( 8-2 ) maar herstelden zich vervolgens goed met 2 gelijkspelen tegen Anja 3 en Griffioen 2. Het team bevindt zich momenteel wel terug op de 5e en laatste plaats in hun poule met een achterstand van 6 punten op Odi 3.

Team 2 komt na hun kampioenschap in de 5e klas dit voorjaar uit in de 4e klas. Jan jr, Henk, Frans en Christiaan hebben 1 doel dit seizoen en dat is handhaving. Het team begon de competitie met nederlagen thuis tegen Yos 4 ( 3-7 ) tegen Effect 78 1 ( 4-6). Vervolgens verloor het team wat geflatteerd uit van titel kandidaat Drachten 4 met 8-2 ( maar liefst 4 wedstrijden werden nipt in 5 sets verloren ) en won het team vervolgens uit van concurent Delta impuls 4 met 4-6. Hierdoor bevindt team 2 zich momenteel terug op de 4e plaats in hun poule. Nummer 5 van de poule Delta impuls 4 staat echter slechts 1 punt achter team 2 dus het belooft opnieuw spannend te worden !
_____________________________________________________________________________________________

Nieuws 23-01-2015

Ook TTV Westenkwartier is vertegenwoordigt op de FK 2015.

Morgen is het weer zover, de Friese kampioenschappen tafeltennis in Franeker.
Ook TTV Westenkwartier is er weer bij. Alhoewel de definitieve indeling morgen pas bekend wordt gemaakt zullen onze spelers naar alle verwachting als volgt ingedeeld worden :

Dubbelspel.

F licentie : Jan ten Hoeve / Tjitse Spindelaar

G licentie : Jan ten Hoeve jr / Henk de Jong
                     Fedde ten Hoeve / Christiaan Span

Enkelspel.

F licentie : Tjitse Spindelaar

G licentie : Fedde ten Hoeve, Jan ten Hoeve jr, Henk de Jong

H licentie : Christiaan Span

Iedereen veel succes gewenst en tot morgen !
_____________________________________________________________________________________________

Nieuws 13-01-2015

De voorjaarscompetitie is weer in aantocht. Tijd voor een nieuwe competitie update.

Team 1 wist zich het afgelopen najaar te handhaven in de 3e klas van Friesland. Tijdens de komende voorjaarscompetitie zullen Jan, Tjitse en Fedde opnieuw proberen zich te handhaven.

Team 2 werd het afgelopen najaar kampioen van de 5e klas. Jan jr, Henk, Frans en Christiaan zijn hierdoor gepromoveerd naar de 4e klas van Friesland. Hun doelstelling voor het komende voorjaar zal ook handhaving worden in deze sterke poule.

_____________________________________________________________________________________________

2014 Najaar :

02-12-2014

Competitie update 3.

 

Team 2 kampioen !

Team 1 was de 2e helft van de najaarscompetitie nog zo goed begonnen met een 8-2 zege uit tegen Buitenpost 3 maar na een goed 5-5 gelijkspel uit tegen Drachten 3 moest het team een 10-0 nederlaag incaseren tegen het ( veel te ) sterke Odi 2. Door deze nederlaag bevinden Jan, Tjitse en Fedde zich toch weer terug op de 5e en laatste plaats in hun 3e klas Poule D. Nu is het eerst afwachten wat er met team 1 gaat gebeuren in het voorjaar. Of opnieuw 3e klas of misschien toch degradatie naar de 4e klas. Een gelukje voor het team is misschien dat Yos zich vlak voor de competitie terug trok.

Team 2 heeft een fantastisch seizoen afgesloten met de titel ! Jan, Frans, Henk en Christiaan bleven in de 5e klas Poule D een heel seizoen ongeslagen. Na een 5-5 gelijkspel uit tegen Delta impuls 5 verloor het team hun koppositie weer aan Lemmer 2 maar door een sterke 9-1 thuiszege tegen Odi 4 en geholpen door Dokkum 5 die uit van Lemmer 2 wist te winnen kon Team 2 het uit tegen Lemmer afmaken. 5 punten waren genoeg, en het werden er zelfs 6 ! Hierdoor werd Team 2 kampioen en zal het team in het voorjaar promoveren naar de 4e klas.
___________________________________________________________

05-11-2014


Competitie update 2.

 

Competitie teams hebben de stijgende lijn te pakken !

Team 1 begon de 1e helft van de competitie met alleen maar nederlagen maar de herfstvakantie lijkt de heren goed gedaan te hebben ! Jan, Tjitse en Fedde begonnen de 2e helft van de najaarscompetitie met een grote overwinning op Buitenpost 3. Uit in Buitenpost werd met maar liefst 8 - 2 gewonnen en dat terwijl het team in de 1e speelronde nog met dezelfde cijfers van dit team verloren had. Vervolgens werd ook thuis gewonnen van Griffioen 2 met 6 - 4. Vermeldenswaard is vooral de prestatie van Jan ten Hoeve, in de beide wedstrijden wist hij de 100 % score te halen. Door deze 2 overwinningen bevindt het 1e team zich nu terug op de 4e plaats in hun 3e klas poule.

Het 2e team blijft ondertussen maar winnen. Aan het begin van de 2e helft werd eerst concurent Dokkum 5 met grote cijfers verslagen: 8 - 2 en werd vervolgens het toch niet zo zwakke Buitenpost 4 met 10 - 0 naar huis gestuurd ! Hierdoor draaiden Jan, Henk, Christiaan en Frans hun 5 punten achterstand op Lemmer 2 om in een 1 punt voorsprong ! Met nog 3 speelrondes te gaan zal deze tweestrijd spannend worden tot het eind. De climax van deze poule word verwacht in de 10e speelronde met een directe confrontatie tussen ons 2e team en die van Lemmer.
_____________________________________________________________________________________________

01-10-2014


Competitie update 1.

 

De najaarscompetitie is weer begonnen en na 3 speelrondes is het tijd voor de eerste competitie update.

Team 1 mag het dit jaar opnieuw in de 3e klas proberen, en dat is opvallend omdat het team vorig seizoen op de laatste plaats eindigde en degradeerde. Maar na wat gegoochel van de noordelijke tafeltennis bond vinden Jan, tjitse en Fedde zich dus opnieuw terug in de 3e klas. Het huidige seizoen dreigd nu al een copie van het vorige te worden, want na 3 speelrondes en 8 punten bevind het team zich opnieuw terug op de laatste plaats.

Team 2 vergaat het heel wat beter in de 5e klas. Jan jr, Henk, Frans en Christiaan staan na 3 speelrondes op een keurige 2e plaats en lijken nu definitief mee te kunnen doen in de strijd om promotie. Dokkum 5 lijkt vooralsnog de grootste concurent om de 2e plaats. Het belooft een spannende strijd te worden !
_____________________________________________________________________________________________

15-08-2014

We gaan weer beginnen !

 

A.s. maandag 18 augustus is het weer zover. Na een lange en mooie vakantie gaan de deuren van het mfc westenkwartier weer open en kunnen we weer los ! Vanaf 20:00 uur is de zaal weer open en kan er weer een balletje geslagen worden. Natuurlijk zijn nieuwe leden ook van harte welkom om onze mooie sport eens uit te proberen.

_____________________________________________________________________________________________

22-07-2014


Spelregelmodule 'Tafeltennis Masterz'

 

 

 

 

 

 

Op deze site vind je de spelregels van het tafeltennis in heldere taal. Je vindt er uitleg over de zeventien belangrijkste spelsituaties. Je kunt er oefentoetsen maken zoveel als je wilt. Je ziet veel herkenbare voorbeelden die de regels verduidelijken. Bestuurders en trainers/coaches vinden er extra informatie, tools en ander materiaal om hun leden net dat extra zetje te geven op weg naar hun spelregelbewijs.

Via de site kunnen tafeltennissers ook een officieel spelregelbewijs halen waarmee ze aantonen de spelregels tot in de puntjes te beheersen. De NTTB zal er vanaf het seizoen 2014-2015 op aan gaan sturen dat (om te beginnen) zo veel mogeijk jeugdspelers dit spelregelbewijs gaan halen.

Tafeltennis Masterz kan vanaf juni 2014 worden bekeken, maar is nog niet geheel compleet. De site gaat eind augustus 2014 officieel live.

NTTB/nvdh

_____________________________________________________________________________________________

16-07-2014
De Najaarscompetitie. Competitie
TTV Westenkwartier maakt zich op voor de Najaarscompetitie die maandag 8 september a.s. begint. 

Team 1 komt dit najaar uit in de 4e klas van Friesland. De verwachting is dat Jan, Tjitse en Fedde in het najaar zullen strijden voor promotie naar de 3e klas. Team 2 komt net zoals vorig seizoen opnieuw uit in de 5e klas van Friesland. Net zoals het vorige jaar gaan Jan, Henk, Frans en Christiaan voor promotie naar de 4e klas.

_____________________________________________________________________________________________

17-06-2014

Afgelopen maandag was alweer de laatste speelavond van het seizoen. Het bestuur besloot om te stoppen i.v.m. de wedstrijd van het nederlands elftal maandag de 23e en verbouwing aan het clubgebouw mfc Westenkwartier. De doelstelling is om maandag 18 augustus weer te beginnen. Voorzitter Jan ten Hoeve zal de leden persoonlijk op de hoogte stellen. Hou ook onze website in de gaten voor het laatste nieuws. TTV Westenkwartier wenst iedereen een fijne vakantie en tot ziens in het nieuwe seizoen !


2014 voorjaar :06-05-2014
Competitie update 3 : TTV Westenkwartier eindigt competitie in mineur.

De voorjaarscompetitie is er een om snel te vergeten voor TTV Westenkwartier. Team 1 eindigte in hun 3e klas poule op de 6e en laatste plaats. Tot 1 wedstrijd voor het einde leek het er nog op dat team 1 zich zou handhaven maar een nederlaag tegen de directe concurent om de 5e plaats; Bergum 2, kwam het team niet meer te boven. Team 1 zal het in de komende najaarscompetitie moeten proberen in de 4e klas.

Ook team 2 beleefde een teleurstellend slot van de competitie. Lang was een 2e plaats en dus promotie in zicht, maar het team strande uit eindelijk op een 4e plaats na een teleurstellende uit nederlaag tegen Dokkum 5. Team 2 kwam uiteindelijk wel slechts 4 punten te kort voor promotie.

Erg lang bleef de club overigens niet in hun treur stemming. Slechts een week later was de juiste spirit weer terug; we gaan volgend seizoen voor een dubbele promotie !


30-03-2014
Competitie update 2 : TTV Westenkwartier nog niet constant genoeg ?

Na 7 speelrondes in de voorjaarscompetitie moeten de beide teams van TTV Westenkwartier misschien toch hun doelstellingen aanpassen voor dit seizoen. Het degradatie spook waart rondt in het clubgebouw mfc westenkwartier; team 1 bezet momenteel de 6e en dus de laatste plaats in hun 3e klas poule. Jan, Tjitse en Fedde hebben het opnieuw zwaar. Team 1 bezette in het begin van de competitie zelfs even een 2e plek in de poule, maar na nederlagen tegen Griffioen, Ready en Lemmer is de 6e plaats in de tussenstand niet genoeg voor lijfsbehoud. Met nog 3 wedstrijden te gaan is er echter nog steeds hoop voor team 1; het bevindt zich momenteel op slechts 1 punt van de 5e en dus ( theoretisch ) veilige plaats.


Ook team 2 is dit seizoen wisselvallend in de competitie. Na een matige 5-5 tegen Buitenpost en een sterker gelijkspel tegen Lemmer werdt er helaas weer opnieuw dik verloren van titelkandidaat Yos met 8-2. Gelukkig herstelde team 2 zich daarna thuis weer tegen Delta Impuls met een mooie overwinning. Team 2 bevindt zich momenteel op een 4e plaats in de tussenstand. Onder aanvoering van kopman Jan jr. moet team 2 nu proberen om in de laatste 3 wedstrijden de weg omhoog terug te vinden. Een 3e plaats in de eindstand lijkt vooralsnog echter het maximaal haalbare. 


21-02-2014
Competitie update 1 : Goede competitiestart TTV Westenkwartier !

De beide competitie teams zijn de voorjaarscompetitie goed begonnen. Team 1 met Jan, Tjitse en Fedde begon de competitie in de 3e klas nog met een nederlaag in de stadsderby tegen Ready 5 ( 4-6 ) maar herstelde zich daarna goed met een 5-5 gelijkspel tegen het sterke Lemmer 2 en zelfs een 6-4 overwinning tegen titelkandidaat Yos 3 ! Team 1 staat hiermee met 15 punten uit 3 wedstrijden op een keurige 3e plaats.


Team 2 met Jan jr, Henk, Frans en Christiaan begon de competitie in de 5e klas niet zo best met een dikke nederlaag ( 3-7 ) tegen Yos 6, maar herstelde zich ook sterk met een uitzege tegen Delta impuls 5 ( 4-6) en een thuisoverwinning tegen Dokkum 5 ( 7-3 ). Na 3 wedstrijden bezet ook team 2 met 16 punten een keurige 3 plaats.


26-01-2014
Wisselend succes voor TTV Westenkwartier op de FK 2014 !

2e team leden Jan, Henk en Christiaan vertrokken afgelopen zaterdag ochtend rond kwart over acht naar Franeker voor het Fries kampioenschap tafeltennis. Ook 1e team speler Fedde sloot zich in Franeker aan bij het drietal en kon op het laatste moment nog mee doen met het enkelspel toernooi in de G licentie klasse.


De dag begon met het dubbelspel toernooi. Jan en Henk uitkoment in de G licentie klasse wonnen in hun poule al hun wedstrijden en drongen zo door tot in de finale. In de finale werdt helaas in 3 sets verloren van het sterke dokkumer duo Riemersma/Klijnstra. Toch kunnen Jan en Henk terugkijken op een mooie en verdiende 2e plaats !

Teamgenoot Christiaan werdt op het laatste moment in zijn klasse gekoppeld aan A. Prins-Damayanti. Dit gelegenheids duo bleek helaas geen succes en al na 2 wedstrijden was het dubbel toernooi weer voorbij.

Rond half twaalf ging het enkelspel toernooi van start. Fedde, Jan en Henk begonnen in hun G licentie poules en Christiaan starte in zijn H licentie poule. Jan en Henk konden hun eerder behaalde succes bij de dubbels helaas niet doorzetten in het enkelspel. Jan en Henk speelden goed, maar moesten toch hun meerdere erkennen tegen veelal 3e klasse spelers. Ook Fedde speelde in zijn poule goed maar kon ook niet doordringen tot de finale rondes. 2e team speler Christiaan speelde een goede poule, maar kwam na 3 zeges helaas net te kort voor een finale plaats. 

Na de prijsuitreiking kon rondt half acht in de avond weer de reis naar Leeuwarden beginnen. 

Christiaan tijdens de FK 2014


10-01-2014
Ook TTV Westenkwartier is vertegenwoordigt op het Fries kampioenschap tafeltennis !

Namens TTV Westenkwartier zullen 2e team spelers Jan, Henk en Christiaan zaterdag 25 januari a.s. 

afreizen naar Franeker voor de Friese kampioenschappen tafeltennis 2014. Alhoewel de officiële indeling pas 25 januari bekent wordt zullen naar alle verwachtingen Jan en Henk zowel in het enkel als samen in de dubbel uitkomen in de G licentie klasse. Teamgenoot Christiaan zal zowel in de enkel als in de dubbel uitkomen in de H licentie klasse.

Voor meer informatie over de FK 2014 zie de website van de organiserende club FTTC : http://www.fttcfraneker.wordpress.com

 

05-01-2014
De voorjaarscompetitie. Competitie
TTV Westenkwartier maakt zich op voor de voorjaarscompetitie die 27 januari a.s. begint. 

Team 1 komt dit voorjaar opnieuw uit in de 3e klas van Friesland. Jan, Tjitse en Fedde zullen deze keer opnieuw strijden voor handhaving in deze sterke klasse. Team 2 komt net zoals vorig seizoen opnieuw uit in de 5e klas van Friesland. Net zoals het vorige jaar hopen Jan, Henk, Frans en Christiaan opnieuw bij de bovenste 4 te eindigen.

Maandag 6 januari is alweer de eerste trainingsavond van het nieuwe jaar. Belangstellenden zijn uiteraard ook van harte welkom op onze vereniging !


2013.

Tjitse Spindelaar TTV Westenkwartier clubkampioen 2013 !
Tjitse Spindelaar

Groepfoto TTV Westenkwartier
Groepsfoto genomen voor aanvang clubkampioenschappen 2013.
V.l.n.r. Jan, Jan jr, Fedde, Tjitse, Christiaan, Ed en Henk. ( Frans ontbreekt op de foto )